Takk, Petter Uteligger.

Ofte passerer vi mennesker vi ikke kjenner. Mennesker vi ikke aner noen ting om. Vi ser de. De menneskene som kanskje ser litt ekstra slitne ut. De som virker litt sløve,men samtidig ivrige. Vi vet ikke noe om hvordan de lever, vi vet ikke om de faktisk "lever" eller om de bare eksisterer. Vi møter de menneskene som kanskje ikke ønsker seg annet enn å få et smil fra oss. At noen faktisk skal se dem. Bare for en gangs skyld.

Hva gjør vi? Vi snur oss unna, ser en annen vei. Går en annen vei. Tør ikke la blikkene våre møtes. Jeg mener ikke at alle er sånn, men det var i alle fall sånn jeg pleide å være. Det er vondt å innrømme. Litt flaut også. Jeg gikk rett forbi, jeg så rundt de som kanskje trengte å møte blikket mitt akkurat den dagen. Hva om et lite, hyggelig smil fra meg kunne gjort en forskjell da?

Petter Nyquist, bedre kjent som Petter Uteligger har lært meg uendelig mye. For meg har han gitt meg et helt annet syn på det aller meste. Jeg har akkurat sett ferdig serien hvor han tar med seg åtte rusavhengige på tur i fem uker, hvor destinasjonen er Nordkapp. Blant annet på grunn av den serien, ser jeg på rusavhengige mennesker på en helt annen måte. Flottere mennesker med så unike personligheter vet jeg ikke om jeg har sett eller møtt noen gang. Jeg har vært redd, ikke engang turt å tenke på å møte et menneske som sliter med noen form for rusavhengighet. Det er både skamfullt og flaut å innrømme, men det er faktisk helt sant! Det ukjente er ofte skummelt dessverre..Nå er det akkurat det jeg ønsker. Jeg ønsker å møte noen som har klart å komme seg ut av miljøet, og også noen som ikke har kommet helt ut enda. Jeg ønsker å høre historier. Jeg ønsker å lære og jeg ønsker å hjelpe.

Rusavhengighet eller ikke, de er mennesker sånn som deg og meg. Gode, fine mennesker, alle på hver sin unike måte. Jeg ønsker å møte dere med likeverd og respekt akkurat sånn som dere fortjener. Vi er ett. Det må vi lære oss. Det har Petter - og de åtte han hadde med seg på tur, lært meg.

Tusen takk, Petter, for at du og gjengen har åpnet øynene mine♥

6 kommentarer

Angelica Konningrud

09.03.2017 kl.22:49

Dette er et viktig tema. Det er godt å høre at Petter Nyquist og de andre han hadde med seg på tur har fått deg til å se annerledes på rusavhengige mennesker. Det vakreste lyset som finnes er det lyset som tennes i øynene på de menneskene som du gjør glad <3

Vilde Ørbekk Mathisen

09.03.2017 kl.23:15

Angelica Konningrud: det er sant <3

Gambleren

09.03.2017 kl.23:07

Gleder meg til å starte på denne sesongen, en sesong som ligger på Sumo. Kanskje allerede i kveld.

Vilde Ørbekk Mathisen

09.03.2017 kl.23:16

Gambleren: Håper du har god tid, vanskelig å legge fra seg! kos deg med god tv!

Ann Therese

10.03.2017 kl.08:58

Selv om de har ett rusproblem, er de mennesker de også! Ganske flotte mennesker, men på sin måte! Elsker det Petter Nyquist gjør!

Vilde Ørbekk Mathisen

10.03.2017 kl.12:30

Ann Therese: det er akkurat det! Det gjør jeg også!

Skriv en ny kommentar

Vilde Ørbekk Mathisen

Vilde Ørbekk Mathisen

17, Ringsaker

Jente på 17 år, fra Ringsaker. Målet mitt med denne bloggen er å nå ut til mennesker, et sted familien min kan lese mine tekster, meninger og se bilder jeg har tatt.

Kategorier

Arkiv

hits